Ameland & de Boot 

Ameland is één van de vijf Waddeneilanden van Nederland. Vanuit Holwerd bent u in drie kwartier varen op het eiland. 

Reist u met een groep van 15 personen of meer, dan kunt u korting op uw overtocht krijgen. Voor meer informatie over Wagenborg Passagiersdiensten klikt op onderstaande button. 

 Ameland ontspant, verkwikt, en geeft nieuwe energie. 

 Verwen uw zintuigen met zuivere zeelucht, weidse gezichten, weldadige ontspanning en culinair genoegen. Een eiland met veel natuur, rust en ruimte. Elk seizoen kleurt het eiland op zijn eigen wijze. 

 Ook op cultureel en sportief gebied valt er veel te zien en te doen. Bezichtig de vier gezellige dorpjes, elk dorp met zijn eigen dorpskarakter en knusse winkeltjes. Bezoek de musea en duik in de interessante geschiedenis van Ameland. Door deel te nemen aan boottochten, excursies, of door te fietsen en wandelen ontdekt u het eiland! 

Ameland heeft een lengte van 25 kilometer en is maximaal ongeveer 5 km breed. De afstand naar het vaste land is 8 kilometer. Ameland is voornamelijk opgebouwd uit zandduinen en heeft prachtige natuurlijke bossen. het oostelijke deel van Ameland is natuurgebied. 


Ameland beschikt over voldoende fiets- en wandelpaden om te kunnen genieten van alle natuur. Op Ameland broeden meer dan 50 vogelsoorten en in totaal leven er zo'n 100 reeën. Deze komen alleen op Ameland voor en niet op de andere Waddeneilanden.